bg

Предстоящи дейности на „Пода” във връзка с Международния ден на водата
17.03.2015

емблема БДЗП

Лошото време вече няколко поредни седмици провали намеренията на екипа на БДЗП от Природозащитния център „Пода" да организира традиционните пролетни почиствания в защитената местност. Най-после прогнозите малко се разведриха и картината започна да се изясняява.

Приятелите на „Пода" от Търговската гимназия в Бургас предложиха да проведем през април - след ваканцията, бригадата за почистване отпадъците по плажа и другите райони на местността, където морето и вятърът са натрупали поредните купища от всякакви непотребни неща. Тогава се очаква времето да е по-стабилно и тогава ще могат да дойдат повече ученици. На сайта на „Пода" ще ви уведомим своевременно за датата.

В събота и неделя, на 21 и 22 март, във връзка с Международния ден на водата, от 10.00 ч. възнамеряваме да проведем бригада за по-тежката работа за почистване на "Пода" - изнасяне на натрупаните непотребни дъски, нареждане на дървения материал, почистване около разрушеното укритие, оправяне на оградите и шахтите и т.н. Поканват се всички по-яки доброволци, особено такива, които могат и да заваряват, да носят тежки неща, да бъркат бетон и т.н.

Тъй като предпочитаме ограничените средства, с които разполагаме, да отидат пряко за природозащита, а завършването на работата край огъня в беседката пред Природозащитния център също е много важно, молим всеки да си донесе по нещо за хапване и пийване, като в края на всеки от двата дни смятаме да направим по една обща трапеза и да споделим заедно удовлетворението от добрите неща, които със сигурност ще направим за "Пода" по време на бригадата :)

За повече информация:
Природозащитен център на БДЗП „Пода"
056 / 500 560
0878 252 722
poda@bspb.org