bg

Станете част от Коледната инициатива на Природозащитния център „Пода”!
23.12.2015

Ще посрещнете Рождество и Нова Година с жива елхичка? Чудесно, така не само ще спасите едно дърво, но и ще допринесете за по-добрата жизнена среда за хората и дивия свят!


Природозащитният център „Пода" се обръща към всички свои приятели и съмишленици с предложението да донесат след празниците живите си елхички, за да бъдат засадени в района на центъра. Инициативата цели в района на „Пода" да се увеличи иглолистната растителност, с което да се създадат по-добри условия за птици и други животни, свързани с такива растения.


Дръвчетата ще бъдат засадени на подходящи места в района до Природозащитния център от самите им собственици, ако те желаят това. Екипът на центъра ще им предостави необходимите инструменти и ще ги подпомогне в засаждането. Ние пък ще засадим елхичките, чиито собственици няма да имат възможност да сторят това. Всички дарители на елхички ще бъдат вписани в Списъка на благодетелите на „Пода" и имената им ще бъдат съобщени в следващата ни новина за резултатите от акцията.


Дръвчетата ще бъдат засадени извън самата защитена територия, за да не се нарушава нейната естественост. Те ще бъдат разположени в отдавна преобразени от човека участъци, където присъствието им ще подобри средата и ще разнообрази местообитанията.


Всички желаещи да се включат в инициативата, могат да получат допълнителна информация на тел. 0878 252 722 или на ел. поща poda@bspb.org.


Екипът на Природозащитен център „Пода" ви пожелава Светло Рождество Христово и много спорна, добра и щастлива Нова 2016 година!

Снимки:

Евхичка, сн. Интернет