bg

Природозащитният център „Пода“ отбеляза Деня на птиците с доброволческа акция за почистване
05.04.2017

Част от екипа, сн. П. Янков

На самия Международен ден на птиците - 1 април, Природозащитният център „Пода" отбеляза заедно с Регионалната дирекция по горите - Бургас откриването на Седмицата на гората (http://bspb.org/bg/news/Otkrivane-po-sluchai-sedmitsata-na-gorata-v-Prirodozashtitnia-tsentyr-Poda.html). Затова на 2 април 2017 г. приятелите на „Пода" отбелязаха Международния ден на птиците с доброволческа акция за почистване на защитената местност и сградата на центъра.

Дванадесет души, разделени на три екипа, приведоха в ред посетителската част на Природозащитния център и укритията за наблюдение на птици, заедно с прилежащите им участъци от пешеходния маршрут в защитената местност. Особено много работа имаше по укритията, които през зимата бяха използвани по предназначение и от забулени сови, зацапали доста помещенията. Немалко работа имаше и за разчистване около новоизграденото стълбище на близкото до Природозащитния център укритие за наблюдаване на птици. Ентусиазмът и старанието на доброволците си казаха думата и след няколко часа труд дойде време за традиционния за такива акции огън в беседката и разговори около него на по чаша бира, безалкохолно и вкусно изпечени наденички.

Благодарим от сърце на Ана-Мария Виолетова Иванова, Галина Иванова Иванова, Георги Патриков, Есвет Емурлова, Крис Дей, Павел Павлов, Радина Атанасова, Сандра Дей, Силвия Иванова и Снежана Веселинова за неоценимата помощ, която оказаха в поддържането на „Пода"!

За повече информация:
Природозащитен център на БДЗП „Пода"
тел. 056 / 500 560
моб. 0878 252 722
ел. поща: poda@bspb.org

Снимки:

Близкото укритие,  сн. П. Янков
Близкото укритие, сн. П. Янков
Утилизиране на материала, сн. П. Янков
Време за барбекю, сн. П. Янков
Около масата, сн. П. Янков
Удовлетворение, сн. П. Янков