Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Приятна и полезна за всички беше срещата между служителите на Овергаз, техните деца и Българското дружество за защита на птиците, която се проведе в неделя в природен парк „Витоша“. Компанията, която вече 25 години работи за осигуряване на пълен достъп до най-евтина и екологично чиста енергия – природния газ, покани нас, работещите вече 30 години за опазването на природата в полза на хората, за да научат нещо за птиците и нуждата от опазването на техния дом.

В споделени образователни игри, специално подготвени за децата, приятелски дух и забава, премина срещата. В първата занимателна игра „Коя птица съм аз? малчуганите се научиха да разпознават едни от най-разпространените птици в градските паркове. След това те с удоволствие летяха като орли, докато разбираха как малко по-малко намаляват местата, в които могат да живеят, да се хранят и да се грижат за своите малки.

Последната игра, в която участваха по-големите ученици, ги научи, че в природата енергията между всяко едно от звената в хранителната верига се губи и до животните, които стоят на върха ѝ достига най-малко от нея, затова е необходимо всички животни в една хранителна верига да пестят енергия и да не бъдат допълнително обезпокоявани от хората, защото това води до разходи на така необходимите за тях сили и енергия.

Надяваме се на нови срещи между Овергаз и БДЗП не само в полите на Витоша, но и на други места от нашата природа.