Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Българското дружество за защита на птиците ще участва във „Фестивала на къдроглавия пеликан“, организиран от Дирекцията на природен парк „Персина“ на 2 и 3 юли. Фестивалът е посветен на завръщането на къдроглавия пеликан в природния парк и включва разнообразни образователни и информационни активности, презентации и прожекция на филми.

В събота в периода от 10:30 до 16 ч. нашите колегите са подготвили работилници, с които ще запознаят децата по забавен и ангажиращ начин с вида и дейностите по защитата му. Не пропускайте и двата дни лекциите на Свилен Чешмеджиев, който координира работата на БДЗП за опазване на къдроглавия пеликан, и ще сподели богатия си опит с гостите на фестивала.

В пълната програма на фестивала ще намерите и други интересни възможности да научите повече за парк „Персина“ и природното богатство, което опазва.

Програма на фестивала

Заповядайте на среща с нас! Ще ни откриете на информационния щанд на БДЗП в петък – от 9:30 до 17 ч., а в събота – от 10:30 до 16 ч.

 _____

„Фестивал на къдроглавия пеликан“ се организира в изпълнение на проект „Животът нa пеликана“ (LIFE18/NAT/NL/000716), с подкрепата на Фондация „Америка за България“.