Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

През настъпващата учебната година Българско дружество за защита на птиците стартира „Еко-приключенци“ – нова образователна програма за учители и ученици. Тя е насочена към малчугани между 8 и 12-годишна възраст и целта ѝ е да потопи децата в чудния природен свят около тях, за да научат повече за различните местообитания и видовете, където те се срещат.

През цялата учебна година вниманието ще се насочва върху различни теми, свързани с емблематични видове и техните местообитания, които ще се разглеждат в рамките на месец. Всяка тема съдържа 5 вида занимания, които могат да се проведат в класната стая, на двора, по време на кратка екскурзия или да се направят у дома. Отбелязани са различни празници и поводи, от които учителите да черпят вдъхновение.

Учителите, които желаят техните ученици да се включат в това приключение, могат да се запишат в програмата тук, до 15.09.

Образователната програма се осъществява от БДЗП и Red Paper Plane чрез проект „Зеленият пояс на Югоизточна България“, финансиран от Програмата за застрашени ландшафти (ELP), която се управлява от Природозащитната инициативата на Кеймбридж – сътрудничество между Университета на Кеймбридж и водещи международни организации, фокусирани в опазване на биоразнообразието. Университетът и Програмата за застрашени ландшафти се подкрепят от Аркадиа (Arcadia) – благотворителен фонд на Питър Болдуин и Лизбет Раузинг.

Визия: Red Paper Plane