Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Снимка: Shane Rounce/Unsplash

Катастрофалното земетресение през февруари 2023 г. промени съдбата на стотици хиляди хора в района на Турция и Сирия и мобилизира енергията на други стотици хиляди, обединени от желанието си да помогнат. Сред тях са и много наши сънародници, които даряват пари, продукти и време за издирване на оцелели и възстановяване на пострадалите.

Партньорската мрежа на BirdLife ни дава още една възможност да реагираме на подобни бедствия със солидарност и взаимопомощ, като подкрепим приятелите и колегите ни от Сирия и Турция в този труден момент.

Нашите колеги от турската организация Doğa започнаха кампания за събиране на хуманитарни помощи за бедстващите хора в района на земетресението. Чрез контактите със сътрудниците си на място те могат да координират и разпределят целесъобразно събраните средства. В допълнение към тази помощ Doğa предоставя центровете си за подслон на засегнати хора от мрежата ѝ, където могат да останат 6 месеца.

Запознайте с работата на организацията и начините на дарение на този линк: https://www.dogadernegi.org/en/time-for-solidarity/?fbclid=IwAR0_aws-s0mj9uHaHdk8olK38Swoa7AH11E2dCraQFcCowYQbCjdYdReaAc

Приемат се дарения в щатски долари, евро или британски лири.

Нашите партньори от Сирийската организация за защита на дивата природа апелират помощта към тях да бъде оказвана чрез техния партньор, Aga Khan Development Foundation and their humanitarian partners. Те ще я разпределят към всички нуждаещи се и пострадали от земетресението, а не само към тях.