Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Заповядайте на 12 май 2018 г. на голямата поляна в Южен парк от 10.00 до 17.00 часа, където над 50 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на деца и родители да експериментират с нови преживявания. Там ще сме и ние от Българското дружество за защита на птиците и ще ви очакваме със забавни активни игри и с традиционните вече за събитието обиколки с бинокли за наблюдение на птици в парка.

Тази година ще посветим игрите на кампанията „Ние броим врабчетата“ и на два емблематични за българската природа и застрашени от изчезване вида – царският орел и египетският лешояд. Чрез активна игра децата ще се запознаят с основна заплаха за изчезването на видовете – загубата на местообитания и ще се научат да разпознават някои от най-често срещаните птици в парка.

Обиколките с бинокли ще се провеждат от 11, 13 и 15 часа. Въоръжени с бинокъл и в компанията на опитен водач, малки и големи ще потърсят някои от най-често срещаните видове в Южния парк – сойка, сврака, зеленоглава патица, голям синигер,  кос,  сива врана, славей, зелен и голям пъстър кълвач.

Очакват ви още много игри и изненади на десетото издание на Фамилатлон, което се организира от Асоциация „Родители“ и „Академия за родители“.