Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Този уикенд ще гостуваме на детски фестивал на знанието и движението „Четем, спортуваме, успяваме!“ в Пловдив. Събитието се организира по повод Международния дeн на детето, а негови организатори са Регионална народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив, Община Пловдив, АСЗПП, СКСО и Клуб „Агарта“. Една от целите на фестивала е да се проследи връзката между знанието и движението – как да прилагаме знанията в истинския живот, как да опазим природата, когато общуваме с нея и как да бъдем здравословно активни.

През двата дни децата на Пловдив ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят впечатляващи демонстрации, да влязат в ролята на спасител, биолог, учен, изследовател на пещери, а задно с Българското дружество на защита на птиците – да се потопят в многообразието от пернати видове в големия град.

В събота (29.05.21г.) сме ви подготвили обиколки за наблюдение на птици и забавни игри, в които главни герои са египетският лешояд и малкият креслив орел.

Официалното откриване на събитието е на 29 май от 10:00 ч. пред Регионална народна библиотека “Иван Вазов”.

Заповядайте и се забавлявайте!

Участието на БДЗП се организира в рамките на LIFE проектите „Нова надежда за египетския лешояд“ и „Земите и горите на орела“.

Лого