Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

от Четвъртия международен фотоконкурс “Земя за всички”. Заслуженото признание получи серия от четири снимки на белоглави лешояди, направени през м. януари тази година от фотографското укритие на Природозащитния център на БДЗП “Източни Родопи”, Маджарово. Изложбата с 30 от отличените фотографии е подредена в музей “Земята и хората”, София – можете да я видите до края на тази седмица.

Резултатите бяха обявени на 5 юни – Световният ден на околната среда. За участие в конкурса са били представени повече от 500 работи на близо 60 фотографи – любители и професионалисти. Освен диплом и парична награда, отличените автори получават правото на безплатно представяне със самостоятелна изложба в залите на Националния музей “Земята и хората” – до 30 фотоса, представящи творчеството им.

Авторите можеха да представят работи по 18 теми в областите Земята – наш общ дом, Човекът – съзидател и разрушител и Многоликата природа. Произведенията е оценявало деветчленно жури от американски, британски и български професионални фотографи и представители на National Geographic.

Целта на организаторите от Фондация „Земята и хората“ е с конкурса да дадат импулс на фотографите за създаване на произведения, посветени на Земята и опазването на живота и така да съдействат за изграждане на справедлив и хуманен свят на устойчиво развитие, в който хората живеят в хармония с природата и помежду си. Конкурсът се проведе със съдействието на Международна фондация „Еко Лайф“ и сп. Natonal Geographic – България.