Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

От 11 до 19 август в откритите пространства на Летния театър в Морската градина на Бургас жителите и гостите на града ще имат възможност да се докоснат до онова богатство на Източните Родопи, което ги прави уникални за света, чрез изложбата „Властелините на Родопите“.

Както самото име подсказва, фокусът на изложбата е върху белоглавите и черните лешояди, известни още като властелините на родопското небе. Посетителите ще могат да видят още снимки на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и да научат повече за завърналите се през последни години зубри и тарпани. Външната галерия включва общо 32 фотографии от девствената природа на източния дял на Родопите, едно от последните запазени подобни кътчета в Европа.

Изложбата е създадена в рамките на LIFE проекта „Опазване на черните и белоглавите лешояди в Родопите“, разработен от Rewilding Europe, в партньорство с Фондация По-диви Родопи и Българското дружество за защита на птиците. Целта, която организаторите си поставят с тази експозиция, е широката публика да се запознае с  непокътнатата дива природа на Източните Родопите и да се зароди съзнание и грижа за опазването й.