Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Белоглавите лешояди и по-големият от тях черен лешояд отдавна са герои на сцената на Театър 199. За личната си среща с тях разказва Ива Тодорова в моноспектакъла „Приятно ми е, Ива!“

На 6 октомври, събота, от 19:30 часа, представлението на Театър 199 е част от кампанията „Натура 2000 идва в столицата.“

Няма по-интересен и по-вълнуващ начин да научите за емблематичните видове – лешоядите, живеещи по вулканичните скали извисили се над каньона на река Арда в Източни Родопи. Ива Тодорова се превръща в най-добрия посланик на нуждата тези редки и застрашени от изчезване птици да бъдат спасени, споделяйки за запознанството си с тях.

Освен за дългите безсънни часове прекарани в малкото пространство на укритието за наблюдение на лешояди, които се увенчават с късмета да види черния лешояд – картал, авторът на този незабравим моноспектакъл ще сподели с вас още много лични истории. Част от тях съвсем нелеки и дори прекарани през забавната страна и предизвикващи бурен смях очите на зрителя се насълзяват и дълбоко го докосват.

Кампанията „Натура 2000 идва в столицата“ се организира от Българското дружество за защита на птиците и Издателство „Просвета“ по проект „ПрироДА“, по програма LIFE на ЕС.