Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

В предизборния ден за размисъл, доброволците на БДЗП –Бургас решиха да помислят сред природата и се събраха в Природозащитен център Пода, за да почистят района между автобусната спирка и центъра на БДЗП. Успяха да съберат над 10 чувала боклуци, като най-замърсени се оказаха стоянките на местните рибари. Ентусиастите не пропуснаха и редовните интересни наблюдения на птици. Някои от доброволците имаха възможност да наблюдават световноастрашената местна видра. Други пък откриха току-що излюпена обикновена блатна костенурка.

Бригадирите грундираха от всички страни укритието за наблюдение на птици, което се намира в защитената местност. Същото направиха и с къщичките за птици в центъра.

Работата не спря до тук. След кратка почивка и собственоръчно приготвен обяд, доброволците се погрижиха за доброто състояние на волиерата за бедстващи птици в ПЗЦ Пода – почистиха я основно, подмениха подовата настилка, подновиха и част от мрежата. В момента волиерата е напълно подготвена за нуждаещите се от грижа птици.

Още за бригадата и други новини в информационния сайт на БДЗП – Бургас

Страницата е в процес на разработка. Молим да ни извините за това, че някои от функционалностите все още не са активни.