Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Намерихме нашите врабчета сред 55 рисунки, които ни изпратихте за по-малко от 10 дни. В тазгодишната кампания „Ние броим врабчетата“ герой ще бъде врабчето нарисувано от Краси на 11 години и изпратено ни от Петя Гънева. Още едно врабче спечели сърцата ни и това е т.нар. от нас „джентълмен“ изпратен ни от Калина Панайотова. Калина е автор и на още три рисунки на врабчета, които е предоставила за участие в конкурса.

Изборът сред толкова много добри рисунки беше изключително труден за журито. Благодарим на всички 37 човека, които публикуваха под коментар своите предложения за врабче на нашата кампания „Ние броим врабчетата“.

Най-малкият участник, изпратил ни рисунка, е, Жана на 4 години, рисунка получихме и от Димитър на 5 години, както и от Християн, Матеа и Ивайло на по 6 години. Благодарим на всички от най-малките до най-големите, които ни помогнахте да намерим симпатичното, крилато и дружелюбно врабче, което търсихме.

Наградите, по един определител на птиците на Европа, Северна Америка и Близкия Изток, чаша и значка „Аз обичам врабчетата“, отиват при Краси на 11 години и Калина Панайотова. Ще се свържем с тях на лично съобщение, за да уточним подробностите.

Броенето на врабчетата предстои. Тази година заедно се надяваме да проверим къде са, колко са и как се променя числеността им на 16 май (събота). За подробности ни следете на @BSPBirds и vrabcheta.bg.