Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

За тринадесета поредна година ще бъде връчена националната награда за природозащита на името на Мими Праматарова. Тази година темата на литературния конкурс е „Топлинни острови – градове градини“. Конкурсът е насочен към ученици от средните училища в България и е с общ награден фонд 1000 лв.

Организатори са Национален доверителен екофонд, Национален парк „Рила“ и Фондация „Екологичен форум плюс“, които очакват литературните произведения до 6 май 2019 г., а ще обявят наградените месец по-късно на 5 юни 2019 г.

Съгласно регламента до участие в литературния конкурс се допускат ученици от всички средни училища на Република България, родени през периода 1 януари 2001 г. – 31 декември 2003 година.

Темата на тазгодишния конкурс е базирана на климатичните промени, които са факт за цялата планета. Учениците могат да разсъждават върху двата взаимосвързани аспекта на този сериозен проблем – повишаването на температурите в големите населени места – мегаполисите и нуждата от намаляване на емисиите на парниковите газове или как да се осигури повече зеленина в големите градове.

За участие в конкурса се допускат ученически материали в следните жанрове – стих, стихотворение, разказ, есе. Наградите са:

Една първа награда – Кристална статуетка и еднократна стипендия от 500 лв.

Една втора награда – грамота и еднократна стипендия от 300 лв.

Една трета награда – грамота и еднократна стипендия от 200 лв.

Подробна информация за условията на националния конкурс, темата и формуляр за участие ще намерите като документи към тази новина

Страницата е в процес на разработка. Молим да ни извините за това, че някои от функционалностите все още не са активни.