Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Днес, на 1-ви април отбелязваме Международния ден на птиците! В дни, в които повечето от нас можем да наблюдаваме природата само от прозореца и терасата, ви каним на приключение от вкъщи. Наблюдавайте птиците от своя дом и ни споделяйте своите открития с urbanBirding!
Започнете като:

  • Най-напред влезете на smartbird.org или изтеглете мобилното приложение SmartBirds Pro от Google Play и сe регистрирайте. Вижте как –  За десктоп и За Мобилен телефон.
  • Запишете в SmartBirds Pro кой вид птица виждате и, ако може – каква е бройката на птиците от всеки вид. Ако имате затруднения, преди да запишете наблюдението, пишете ни във FB на @BSPBirds, където ще има експерти „на линия“, които да ви помогнат в определянето по ваши снимки или само описание на птицата.

Международният ден на птиците се чества от 1906 г. като това е една от първите природозащитни дати в международния календар от глобални събития, чрез която хората заявяват своята загриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни. Днес всеки десети вид птица е застрашен от окончателно изчезване. Българското дружество за защита на птиците от 32 години работи за опазването на дивите птици и важните за тях места и местообитания.