Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Най-голямата награда за годините работа и усилия по спасяването на изчезващ вид не се държи в ръка, не се получава на подиум, не се окача на стена. За нас и колегите ни от Електроразпределение Юг тя се изразява в няколко сухи числа – 2340 изолирани опасни електрически стълба, 43 км нови подземни кабели, заменили 70 км опасни за птиците въздушни линии, изградена 42 км ПАС система (изцяло изолирани проводници) по въздушни електропроводи, 16 нови трафопоста… И 35 – броят на двойките царски орли, които само за последните няколко месеца нараснаха с невероятните 6 нови двойки!

Има и една друга награда, която е не по-малко ценна както за нас, така и за царския орел  – подкрепата на хората. Ако и вие като нас се радвате на тези резултати и на ползите, които проектът „Живот за царския орел“ донесе за вида и българската природа, гласувайте за него за „Награда публиката“, част от наградите „LIFE 2020“ на Европейската комисия. Всеки може да даде гласа си на този линк от 3 септември  до 21 октомври.

Проектът „Живот за царския орел“ е сред 15-те номинирани от Европейската комисия проекти за наградите „LIFE 2020“. Категориите, в които ще се състезава за първото място, са: „Околна среда“, „Природа“ и „Климат“. Победителите във всяка от категориите и спечелилият „Наградата на публиката“ ще бъдат обявени на церемония в Брюксел на 21 октомври.