Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

На 18.12.2004 година /събота/ се проведе финалния кръг на състезанието „Природа под закрила“. Организатори са Българско дружество за защита на птиците и Регионална инспекция по околната среда и водите – Хасково. Състезанието се осъществи с подкрепата на Регионалните инспекторати по образованието в Хасково и Кърджали.

Участие в регионалния кръг на „Природа под закрила“ взеха 67 ученика от класираните 85. Това са най-добре представителите се в провелия се през месец ноември училищен кръг на състезанието.

Природоматематическата гимназия в Хасково бе домакин на участниците във финалния кръг. Ученици от 28 училища в региона се състезаваха за голямата награда на състезанието – бинокъл „Минолта“.

Състезанието се проведе в два кръга: тест с въпроси, отнасящи се до защитените територии у нас, защитени растения и животни и практическа задача, включваща разпознаване на животни, намиращи се под закрила на закона.

Победител тази година стана Яна Гочева от СОУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград. Нейни подгласнички са Стефка Димитрова и Камелия Парашева от Хасково. Първите 20 класирани получиха още чаша с емблемата на БДЗП, отбелязваща участието им в състезанието, грамоти и тениски на Дружеството. Всички участници в „Природа под закрила“ си тръгнаха с награди „Определител на земноводните“ и плакати.

БДЗП желае много бъдещи успехи на всички участници в областта на природозащитата!