Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Природозащитният център на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) – „Източни Родопи“, е удостоен с наградата на Booking.com – Traveller Review Award за 2021 г. Tова е деветото издание на наградите, които се дават за оценките от отзиви, които пътуващите оставят след престоя или преживяването си.

„2020 г. беше белязана от много предизвикателства и ограничени възможности за пътуване. Това означава, че пътуванията, които вашите гости успяха да предприемат, имат по-голямо значение за тях от когато и да било. Разбира се, това беше възможно също благодарение на вас. Изключителните оценки от отзиви, които непрекъснато сте получавали през последната година, показват, че вашите гости оценяват всичко, което правите за тях.“, споделя в писмото си до БДЗП Глен Фогел, Президент и Главен изпълнителен директор на Booking.com.

Благодарим на всички наши гости, които оцениха своя престой в центъра толкова високо! С избора си да отседнете при нас, вие подпомагате природозащитните дейности на БДЗП.

В момента в Природозащитния център текат ремонтни и обновителни дейности, които имат за цел да направят престоя на посетителите още по-приятен и вълнуващ. Ще отворим врати в началото на април. Може да направите своята резервация тук.

При нас ще се пренесете в една друга реалност на див и уникален свят в кратер на вулкан, в небето над който летят огромни и величествени белоглави лешояди. В земите му цъфтят орхидеи и проблясват полускъпоценни камъни. А цялата природа блика от живот – Източните Родопи са едно от местата у нас с най-богато биологично разнообразие.

Екипът на БДЗП изказва специални благодарности на слънчевата управителка на центъра – Теменужка Николова! Благодарение на нейното гостоприемно, отзивчиво и отдадено на работата отношение, гостите на центъра оценяват толкова високо престоя си.

Природозащитен център “Източни Родопи” (ПЗЦИР) е създаден от Българското дружество за защита на птиците през 1996 г. като природозащитен, посетителски и информационен център. Той е изграден с финансовата подкрепа на швейцарското правителство в рамките на Българо-швейцарската програма за опазване на биоразнообразието и е първия по рода си създаден природозащитен център в България.