Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Природозащитният център „Източни Родопи” на Българското дружество за защита на птиците отново беше награден на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за партньорството си с община Маджарово. Това е второто такова признание от КРИБ, което центърът получава след награждаването през 2015 г. Тази година Природозащитният център получи две награди, една като социално-отговорен партньор на местната власт с принос за развитието на региона и една специална награда.

19 фирми, които работят на територията на Хасковска област, са отличени от общините Свиленград, Хасково, Маджарово и Минерални бани, като социално-отговорни партньори на местната власт в 6-тото издание на наградите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – „Гласът на българския бизнес“. На 28 май грамотите бяха връчени на официална церемония в областната администрация.

На събитието присъстваха Министърът на околната среда и водите Нено Димов, който връчи част от наградите, генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, народният представител от хасковския регион Никола Динков, заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова,  заместник-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов и др.

За първи път тази година КРИБ учреди и три специални награди. Една от тях е именно за ПЗЦ „Източни Родопи“ за „Социално отговорна компания, утвърждаваща община Маджарово като Природозащитен център“. Другите две са за „Язаки – България“ за „Социално отговорна компания – Инвеститор в човешкия капитал“, и третата – за кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер за работата му за развитие на общината като балнеоложки център на Балканите.

„БДЗП и община Маджарово са добър пример за сътрудничество между община и неправителствена организация. Благодарим на общината за номинацията и за това, че поставя опазването на природата сред приоритетите си.“ – отбеляза при получаването на отличието Стойчо Стойчев, директор Природозащита на БДЗП. Той допълни, че над  3000 души годишно посещават само ПЗЦ –  което многократно надвишава числеността на населението на градчето.

Природозащитен център „Източни Родопи” е основна атракция за посетителите на Маджарово. С активните си образователни и рекламни дейности с фокус върху лешоядите той допринася много за привличане на туристи и гости в малката Източнородопска община. Привлечените любители на птиците от цяла Европа посещават и съседните Стамболово, Крумовград и Ивайловград, от което печели хотелиерския бизнес в целия регион. Наградата е признание за ролята на Природозащитния център и БДЗП за развитието на местната икономика.

Страницата е в процес на разработка. Молим да ни извините за това, че някои от функционалностите все още не са активни.