Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител
Конкурсът за лого на проект „Безопасен полет за птиците на Дунав“ приключи! За нас е удоволствие да съобщим победителя – Габрел Периок от Румъния.

Благодарим на всички участници, които ни изпратиха прекрасни предложения. Пожелаваме ви много вдъхновение и успехи!

 

Проектът стартира в началото на септември 2020 г. и ще продължи до февруари 2026 г. През този период ще бъдат изследвани хиляди електрпроводи и въздушни проводници, като на най-опасните участъци ще бъдат инсталирани дивертори за по-добра видимост за птиците и предотвратяване на сблъсъци с проводниците. Ще бъдат изолирани и опасни електрически стълбове, за да се предотврати токов удар.

Проектът включва неправителствени природозащитни организации, компании от частния сектор (8 електрически компании и 1 железопътна компания), държавни природозащитни институции и общини.  Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД са партньорите в проекта за страната ни. Основната цел е да се създаде по-безопасно място за птиците по „Европейската Амазонка“ – необикновената река Дунав. За повече информация посетете www.danubefreesky.eu

Логото на проекта ще се използва за най-различни цели: в електронна версия на уебсайтове, социални мрежи, видеоклипове, договори/официални документи, върху печатни материали, публикации, тениски, химикалки, магнити, стикери и др.