Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

се включиха в пролетното почистване на центъра за лешояди в Маджарово. След усъдния труд по време на бригадата от 15 до 18 март 2007, ПЗЦ Източни Родопи е готов да посреща туристи за бърдуочинг.
Между 47-те бригадири-ентусиасти имаше и трима чужденци – Микис от гръцкия център Дядя, който доведе французина Грегори и 67-годишният англичанин Невил, който дойде с бургаската група. По време на четиридневната бригада младежите преместиха едното фотоукритие на по-удобно за снимане място, укрепиха с втора тел и цемент площадката за подхранване на лешоядите, украсиха с черепи и рогчета пътеките до фотоукритията, изчистиха беседката и района около центъра. Естествено най-приятната част и награда за усърдния труд беше наблюдението на белоглавите лешояди. Те бяха подхранени с голяма мъртва крава, но не показаха особен апетит. Три от тях не мръднаха от гнездата в скалите, където мътеха. Освен лешояди, младите еколози наблюдаваха и снимаха горска зидарка, чинки, белоопашат мишелов и много гарвани.
Месец май вече е резервиран изцяло за туристи, похвали се директорът на центъра Марин Куртев. Той се надява повече българи да посетят Природозащитен център Източни Родопи, който осигурява места за спане, прекрасна механа и велосипеди за разходка в долината на река Арда.