Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Приключиха регионалните кръгове на традиционната Олимпиада по орнитология, която БДЗП организира вече 10-та година. Тази година участваха над 500 ученика от 6-ти до 8-ми клас от регионите на Бургас, Хасково, Пловдив, Свищов и Кърджали. Децата трябваше да се справят с труден тест включващ 20 теоретични въпроса и практическа задача, състояща се в разпознаването на птици по снимки. Въпреки сложността, всички явили се участници се справиха отлично и показаха изключителни познания в областта на орнитологията. Победителите получиха тениски на БДЗП, а за всички участници имаше множество информационни материали и стикери на дружеството.
Финалният кръг ще се проведе на 7,8 и 9 юли в Природозащитен център “Източни Родопи”, където класираните ученици ще премерят сили под зоркото око на квесторите от БДЗП. Проверката на знанията отново включва тест,както и разпознаване на птици по снимки и по звуци.

За всички участници организаторите от Българско дружество за защита на птиците са предвидили екскурзии в района до защитени територии, наблюдения на грабливи птици и много забавления.

Олимпиадата се осъществява чрез съдействието на регионалните инспекторати по образованието по места, които оказват пълно съдействие при подготовката и провеждането на състезанието. Олимпиадата не би минала така успешно и без неоценимата помощ на всички доброволци и симпатизанти на дружеството, които се включват в организирането й.