Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

През декември две столични училища се включиха в кампанията на БДЗП „Зрънце Любов“ за подхранване на птиците през зимата – 105 СУ „Атанас Далчев“ и 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

Ученици от ІІІ „б“ клас на 105 СУ „Атанас Далчев“, с класен ръководител г-жа Вержиния Иванова, изработиха и заредиха със семена 18 хранилки за диви птици, които поставиха в двора на училището. А учениците от IV „в“ клас от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, с класен ръководител г-жа Теодора Иванова, закачиха 15 готови хранилки в двора на училището, пред район „Изгрев“ и на площад „Радой Ралин“.  В началото на следващата година децата ще поставят и къщички за птици. Благодарим от сърце за ентусиазма и желанието на децата и техните учители да дарят така необходимото „Зрънце Любов“ на птиците през зимата!

Тази година се провежда десетото издание на кампанията „Зрънце Любов“, в която може да се включи всеки, който желае да помогне на птиците през най-критичния за тях период от годината. На дивите птици, също като на нас, им е студено, освен това им е трудно да намират естествената си храна, каквито са насекомите. Затова поставете хранилка със суров слънчоглед на прозореца си, пред блока или в парка. Храната, богата на мазнини, е важна за оцеляването на пойните птици, които не отлитат на юг и остават да ни радват с красотата и жизнерадостта си в снежните дни.
Всеки може да отбележи хранилката си на интерактивна карта на сайта на БДЗП, където близо 2000 души от цяла България вече са обозначили своята грижа за природата.