Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Христина Петрова от 7 клас ОУ “Христо Ботев” с. Радовец спечели званието “най-добър млад орнитолог” на проведения на 03 юни 2007 г. финал на състезанието за региона. Веднага след нея се наредиха Сание Мюмюн от ОДК Момчилград и Мартина Петрова ОУ “Христо Ботев” с. Радовец. Следват Красимир Иванов СОУ “Д-р Петър Берон” и най-младият участник – петокласничката Стефани Колева, също от Радовец.

Наградите, които първенците получиха, са съответно бинокъл, туристическа раница, книга на природозащитна тематика, тениски с логото на БДЗП. Всички 34 финалисти получиха информационни материали и грамоти за успешно представяне. По иннициатива и предложение на активни доброволци на БДЗП, “открити” за  природозащитата именно на орнитологичните олимпиади, първите петима с най-добри резултати за 2007 получиха още една, изненадваща награда – петдневен лагер в Природозащитния цетър на БДЗП „Източни Родопи“, Маджарово.

Олимпиадата по орнитология в Хасковския регион се провежда за девети пореден път и е част от образователната стратегия на БДЗП в Сакар и Източните Родопи. Тази година се включиха повече от 370 деца от десет общини в Хасковско, Кърджалийско и Ямболско.

На 9 юни 2007 г. /събота/ ще се проведе и регионалният кръг за участниците от Бургас и областта.