Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Да си млад и неопитен си има своите рискове. Едни млад бял щъркел при опита си да излети от гнездото днес се заклещи и увисна безпомощно. Нещастието се случи в близост до км 66 на АМ Хемус до ресторанта на KFC. Венцислав Дойчинов подаде сигнала за бедстващата птица и ние съответно алармирахме РИОСВ София и ЧЕЗ Електроразпределение България, тъй като преминаващият електропровод е действащ и само специалистите на ЧЕЗ могат да помогнат.

Спасителната акция се състоя, благодарение усилията на Димитър Симеонов от РИОСВ София, Светлана Маркова и Мария Янева от ЧЕЗ Електроразпределение България, БДЗП и активността на служителите от ресторанта на KFC с управител Васил Димитров. Всеки един от тези хора взе участие в оказването на помощ на младия бял щъркел, за да завърши тази история с щастлив край. Птицата беше свалена от монтьорите на ЧЕЗ Електроразпределение от оперативен център Ботевград и полетя в небето.

БДЗП и ЧЕЗ Електроразпределение България изпълняват заедно проект за обезопасяване на потенциално опасни електропроводи в Западна България. Повече за проекта може да научите от сайта му