Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

В края на деветото издание на кампанията „Зрънце любов“ отбелязаните на интерактивната карта хранилки се увеличиха с нови 200 и станаха общо 1362. Всички те, поставени на первази, тераси, градинки, пред блокове или в паркове, помогнаха на градските птици да оцелеят през студените зимни месеци, когато намирането на храна е трудно за тях.

По време на две събития през декември в Bulgaria Mall и през февруари в Сердика Център организирахме ателиета за изработка на хранилки от бутилки и запознахме малки и големи с интересни факти от света на птиците. Училища и детски градини в София с радост и ентусиазъм се включиха в кампанията. Посолството на Кралство Нидерландия също стана част от „Зрънце любов“, като постави в двора си 4 хранилки, които да предлагат храна на дивите птици в мразовитите дни.

Благодарим от сърце на всички, които предлагаха храна на дивите птици през зимата! Целта на кампанията е не само да помага на малките крилати обитатели на парковете и градините в критичните за тях зимни дни, но и да стимулира хората да потърсят един по-необичаен контакт с природата. Надаваме се този контакт да ви е донесъл нови интересни и цветни преживявания, радост и удовлетворение!

След края на кампанията „Зрънце любов“ винаги напомняме и за още една не по-малко интересна възможност за близък досег със света на птиците – поставяне на къщички през пролетта. Подробна информация и инструкции може да намерите тук.