Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Юбилейното десето издание на кампанията „Зрънце Любов“ е към своя край. Тази зима прибавихте още 220 нови хранилки на интерактивната карта, като с тях броят им стана общо 1582. Всички те, а навярно и стотици други, поставени на первази, тераси, градинки, пред блокове или в паркове, помогнаха на птиците да оцелеят през студените зимни месеци. Благодарим ви за всяко едно дарено „зрънце любов“!

През юбилейната година няколко училища се включиха в кампанията и изработиха и поставиха хранилки, а в Борисовата градина в София още през октомври БДЗП и “Зелени решения за София” организираха работилничка за къщички и хранилки.  Многобройни събития през тези десет години  запознаваха децата с начините за изработването на хранилки от подръчни материали, с най-подходящите семена за пълненето им и най-вече  – с насладата от гледката на крилатите посетители.

След края на кампанията „Зрънце любов“ винаги напомняме и за още една не по-малко интересна възможност за близък досег със света на птиците – поставяне на къщички през пролетта. Подробна информация и инструкции може да намерите тук.

Страницата е в процес на разработка. Молим да ни извините за това, че някои от функционалностите все още не са активни.