Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

На 5-ти октомври на Националния стадион „Васил Левски“ в София LIFE проектът „Нова надежда за египетския лешояд“ се включи в спортното състезание: Атлетическа лига за деца 6-15 години „Go Kids“ 2019.

Под мотото Любители на природата. Шампиони в спорта, близо 420 деца от над 20 града в страната застанаха на стартовата линия и се бориха за победа. На всяко дете бе даден специален тематичен подарък, посветен на египетския лешояд, като участниците имаха възможност да научат повече за вида и каква е връзката между миграцията на младите птици и атлетическата лига. Победителите в отделните състезания и възрастови групи, освен с медали, бяха възнаградени и със специални материали, свързани с атлета в дивата природа  – египетски лешояд, който естествено вдъхновява подрастващите да не се отказват, колкото и трудно да изглежда едно предизвикателство.

По време на събитието екип на БДЗП проведе лекция с най-любопитните факти за вида и опасностите, които го застрашават. Последвалата викторина отличи най-внимателните слушатели, които бяха възнаградени с тематични подаръци.

След викторината около 40 деца се включиха в символични четири обиколки на стадиона с дължина точно една миля, в подкрепа на международната кампания „Миля за египетския лешояд“.