Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Тази събота, на 2-ри ноември, от 16:00 часа, на Бетонна платформа на булевард Марица (до моста „Цар Борис III Обединител“) – срещу Водната палата, немският художник Матиас Гарф кани на алтернативна опознователна разходка, посветена на реката и нейното богато биоразнообразие. Пътеката показва цветни скулптури, изработени от отпадъци, събрани от коритото на Марица. Скулптурите представят различните животински видове, обитаващи речната зона на Пловдив.

Представянето на редки видове животни и използването на рециклирани материали за изграждането на скулптурите има за цел да привлече вниманието на посетителите към чувствителната екосистема на реката.

FB: www.facebook.com/events/
На 8-ми ноември, от 15.00 часа, ние от БДЗП ви каним и на разходка за наблюдение на птици и опознаване на обитателите на реката.
Природна пътека Марица е художествен проект, продуциран в рамките на резидентната програма АДАТА на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Проектът е подкрепен от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).