Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Приятели, започваме кампания за набиране на средства в помощ на партньорите ни от Националния природен парк „Тузловски лимани“ в Украйна. Целта ни е  осигурим средства за вещи от първа необходимост, медикаменти и оборудване, необходими в този труден момент.

Управата на парка е един от украинските партньори по проекта „Сигурен прелетен път“. Те отговарят за управлението и опазването на една от най-ценните природни крайбрежни територии в Украйна – спирка, зимовище и гнездовище на хиляди водолюбиви птици. В рамките на проекта те имат водеща роля в дейностите в Украйна като отговарят за борбата с бракониерството и мониторинга на зимуващите птици. Сред служителите на екипа е д-р Иван Русев, бесарабски българин и виден еколог и орнитолог, работещ от десетилетия за опазването на биоразнообразието на Украйна. Част от нещата, за които ще се използват събраните средства са лекарства, палатки, шалтета, тръби на наблюдение, фенери, слънчеви панели за презареждане, външни зарядни устройства.

Карта и охранителни режими на територията на Природен парк Тузловски лиман

Карта и охранителни режими на територията на Природен парк „Тузловски лимани“

Ние от БДЗП ще ги подкрепим както като организация, така и индивидуално. Ангажираме се да закупим нужната екипировка и да я изпратим до управата на Природен Парк „Тузловски Лимани“. Включете се и вие като направите превод през сайта ни или изпратите средства на банковата ни сметка:

IBAN: BG55RZBB91551060107329
BIC: RZBB BGSF

Получател: Българско дружество за защита на птиците
Основание:  „Помощ за Тузловски лимани“

 

Следете сайта ни и фейсбук страницата ни за допълнителна информация относно развитието на събитията.