Българско дружество за защита на птиците
  SmartBirds
  Магазин
  Определител

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира събития в София, Пловдив и Природозащитен център „Пода“  край Бургас, на които ще представи новото обновено издание на Полевия определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Предишните издания на книгата на издателство „Колинс“ са преведени на 23 езика с общо над един милион продадени екземпляра в целия свят.

Новото издание предоставя необходимата  информация за определяне на 900 вида птици през всички сезони от годината. Допълнено е с още 32 страници, а над  50 цветни табла са изцяло или частично преработени. Разширена е секцията с видовете-вагранти, което прави новото издание особено полезно за определяне на редки видове и откриване на нови за нашата страна.  Изключително ценна за всеки откривател в света на птиците книга, с над 3500 точни и подробни илюстрации от водещи световни художници на птици. Преводът на български език на обновеното издание отново е на д-р Петър Янков от БДЗП.

В Пловдив представянето ще се проведе на 21 март от 18.30 часа в Епископската базилика на Филипопол.

В София заповядайте на 22 март от 18 часа в Националния Природонаучен музей при БАН.

В Природозащитния център на БДЗП „Пода“ до Бургас, представянето на новото издание на определителя ще се състои на 25 март от 17 часа.

Полевият определител ще бъде достъпен за закупуване за пръв път на организираните събития. Цената на изданието е 40 лева.

На 21 март той ще бъде пуснат в продажба в онлайн магазина на БДЗП – www.vrabcheta.bg.

От 24 март определителят ще се продава и на място всеки петък в Централния офис на БДЗП в София (ж.к. Яворов, бл. 71, вх. 4, ап. 1). Ще се предлага и в двата природозащитни центъра „Пода“ до Бургас и „Източни Родопи“ до Маджарово, както и в Регионалния офис на БДЗП в Пловдив (ул. Леонардо да Винчи №5).  Възможно е заплащане само в брой.